De St. Evangelische Toerusting Afrika en Azië moest wat Afrika betreft de bakens verzetten. De politieke omstandigheden in Bangui maakten het onmogelijk predikanten/theologen uit te zenden voor de toerusting van studenten.
Er is een uitzending geweest in 2013 naar Kameroen (dr. M.Mulder) en in 2014 naar Tchad (Ds. J.M. van Leeuwen en dr. M. Mulder) waar vergelijkbare en gelieeerde opleidingen zijn. Er wordt gezocht naar de weg die het meest vruchtbaar is. Overigens is Berdine van den Toren, die zeer ervaren is in Bangui en er zelfs was op het moment dat de staatsgreep plaatsvond, in de maand febr. en maart van dit jaar in Bangui geweest. De EvTA heeft haar reis betaald en ze heeft daar tot grote zegen mogen zijn.

Richting India/Azië bleven de contacten goed benut. In 2014 is ds. Dick Lagewaard met ds. Gert Jan Vogel in Calcutta en omgeving wezen les geven, een maand later was Jurjen ten Brinke (Hoop voor Noord) daar om de leiders toe te rusten. Voor eind 2015 staat weer een uitzending gepland.