Berdine van den Toren, die veel jaren met haar gezin in Bangui heeft gewoond, is van 28 januari tot 1 maart 2015 opnieuw gegaan. Het Reformatorisch Dagblad schreef daar op 20 maart over, we mogen dat aan de lezers op onze site beschikbaar stellen:

Plaats van vrede in onrustig Bangui

De hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Bangui, gaat gebukt onder geweld en zware criminaliteit. Het theologisch seminarie in de stad functioneert echter als een plaats van hoop, merkte zendingswerker Berdine van den Toren-Lekkerkerker tijdens een recent bezoek

Lees hier verder in het RD

In het verslag dat ze aan de EvTA stuurde schreef ze:

Graag wil ik EvTA bedanken voor het feit dat zij deze reis mogelijk gemaakt heeft.  Ik geloof dat deze reis niet alleen heeft bijgedragen aan het ondersteunen van theologisch onderwijs in Franssprekend Afrika, maar ook aan de opbouw van een land in crisis. De bemoediging die mensen hier ervaren uit het meeleven en de solidariteit van christenen in Nederland versterkt hun moed en doorzettingsvermogen, om in deze moeilijke situatie door te gaan, God te dienen en een stem voor vrede en verzoening te zijn!